You dont have javascript enabled! Please enable it! Φαγητό - Ερμηνεία Ονείρου - Μαντείον

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη το όνειρο με φαγητό είναι καλό μόνο αν δεις ότι τρως μαζί με κάποιους άλλους. Διαφορετικά αν ονειρευτείς ότι τρως φαγητό μόνος σου, έρχονται δύσκολες μέρες.

Όταν ονειρευόμαστε να τρώμε κάτι, που δε μας αρέσει ή καταλήγει σε κάτι δυσάρεστο, μας προειδοποιεί ότι στη ζωή πρέπει, ή θα πρέπει, να αντιμετωπίσουμε κάτι το οποίο είναι δυσάρεστο, ή είναι δύσκολο να αποδεχθούμε, και είναι η ζωή που δε χαρίζει σε κανέναν τη σκληρότητα. Το ίδιο συμβαίνει αν μας υποχρεώνει κάποιος να φάμε με το ζόρι, ενάντια στη θέλησή μας.

Αν δεις ότι τρως στο σπίτι σου, θα διαφανούν νέες προοπτικές στον ορίζοντα, ενώ αν τρως σε εστιατόριο, δείχνει ότι έχεις προβλήματα στον αισθηματικό τομέα που πρέπει να ξεκαθαρίσεις, γιατί θα πάρουν.

Ειδικότερα, αν δεις οτι τρως φαγητό με τους γονείς σου ή με συγγενείς σου γενικότερα και χαίρεστε, σημαίνει ότι θα έχετε ευτυχία και υγεία. Για την παντρεμένη γυναίκα πιθανώς αυτό το όνειρο να δείχνει ότι θα μείνει έγκυος.

Αυτή η άποψη των ονείρων που τρώμε είναι πιο εκτενής στο φαγητό, αφού η δυσαρέσκεια μπορεί να παραχθεί από το να το βλέπουμε, ή να το αγοράζουμε και, όχι αναγκαστικά, από το να το τρώμε. Έτσι, είναι συχνή η περίπτωση των νεαρών κοριτσιών (ή αγοριών), που είναι εσωστρεφείς και με υπερβολικά ηθικές αρχές, που στα όνειρα μπαίνουν σε ένα μαγαζί (σχεδόν πάντα κρεοπωλείο) και τρομοκρατούνται μπροστά στη θέα της ποσότητας του εκτιθέμενου, αιματοβαμμένου κρέατος, τελειώνοντας σχεδόν πάντα, με το να το σκάνε και να φεύγουνε. Αυτό σημαίνει ότι στην πραγματική ζωή, ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται καταστάσεις και σαρκικές ανάγκες που σοκάρουν με τις αρχές, που εκείνες έχουν διδαχθεί.

Αν στο όνειρό σου τρως φαγητό με κάποιον πεθαμένο δικό σου άνθρωπο, σημαίνει πρώτον ότι σου λείπει και δεύτερον αν σου μιλήσει, δώσε μεγάλη βαρύτητα σε αυτά που θα σου πει.

Αν δεις στον ύπνο σου, ότι το φαγητό που τρως δεν είναι νόστιμο ή χαλασμένο, θα υπάρξουν οικογενειακές φιλονικίες.

Αν ονειρευόμαστε ότι τρώμε μόνοι μας σημαίνει απώλεια, μοναξιά και κατάθλιψη. Μπορεί να νοιώθουμε ότι μας έχουν απορρίψει κι ότι μας έχουν απομονώσει από τους κοινωνικούς/οικογενειακούς δεσμούς. Το φαγητό μπορεί να αποτελεί μια αναπλήρωση της συντροφιάς.

Αν μια γυναίκα δει ότι μαγειρεύει, σημαίνει ότι δεν αμείβεται καλά για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Αν ονειρευτείς ότι το φαγητό καίγεται στο μαγείρεμα, θα έχεις κάποια πολύ δυσάρεστα νέα για ένα αγαπημένο σου πρόσωπο ή απόλυτη αποτυχία προσωπική.

Αν δούμε ότι έχουμε φάει υπερβολικά ή ότι δεν έχουμε φάει αρκετά αντιπροσωπεύει την ανάγκη μας και την έλλειψη πνευματικότητας κι ολοκλήρωσης Το φαγητό μπορεί να αντιπροσωπεύει τη αγάπη, τη φιλία, τη φιλοδοξία, το σεξ ή τις απολαύσεις της ζωής. Επομένως, το φαγητό είναι μια μεταφορά για να ικανοποιήσουμε την πείνα μας για αγάπη κι επιθυμίες.

Αν ονειρευόμαστε ότι κάποιος καθαρίζει το φαγητό πριν να τελειώσουμε, προμηνύει ότι θα έχουμε προβλήματα και θέματα από τους υφισταμένους μας ή από αυτούς, που εξαρτώνται από εμάς.

Αν βλέπουμε φρέσκα τρόφιμα συμβολίζει την αφθονία, την χαλάρωση και την άνεση.

Αν δούμε ότι τρώμε μπαγιάτικο φαγητό σημαίνει ότι νοιώθουμε νωθροί και συναισθηματικά στεγνοί. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε και να ξανανιώσουμε.


Αλφαβητάρι ονειροκρίτη

ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ
5 1 Ψήφος
Αξιολόγηση
Λάβετε ειδοποιήσεις για σχόλια
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια