You dont have javascript enabled! Please enable it! Απήγανος και κακό μάτι - Μαντείον

Ο απήγανος είναι ένα αρωματικό αειθαλές πολυετές φυτό.
Η επιστημονική του ονομασία είναι ρυτή η βαρύοσμη (ruta graveolens) και ανήκει στην οικογένεια των ρυτήδων ή ρουτίδων (Routaceae).

Ονομαζεται και πεγάνι, πηγάνι, πήγανος και πήγανο. Ευδοκιμεί κυρίως στην Νότια Ευρώπη και Βόρεια Αφρική. Οι αρχαίοι ️Έλληνες τον χρησιμοποιούσαν κατά της δυσπεψίας που τους προκαλούνταν από το μάτιασμα όταν έτρωγαν μπροστά σε ξένους. Υπάρχει η ελληνική λαϊκή έκφραση «ξορκισμένος με τον απήγανο»
καθώς πιστεύεται ότι διώχνει τα «ξόρκια», την αρνητική ενέργεια. Θεωρείται πως ήταν το φυτό που χρησιμοποίησε ο Οδυσσέας για να προστατευτεί από τα μάγια της μάγισσας Κίρκης.Οι Ρωμαίοι οι Κέλτες και οι Κινέζοι τον χρησιμοποιούσαν, επίσης, για τις «αντι-μαγικές» του ιδιότητες.

Ώρα να πούμε για το μάτιασμα που δεν είναι απλώς μια δεισιδαιμονία, αλλά κάτι που μπορεί να μας επηρεάσει σοβαρά, σε σωματικό, ψυχολογικό και πνευματικό επίπεδο.

Η φύση δίνει τα όπλα για την αντιμετώπισή του. Η ύπαρξη του αναγνωρίζεται από όλους τους πολιτισμούς και τις περισσότερες θρησκείες. Το μάτιασμα είναι γεγονός.
Η ζήλια και ο φθόνος δημιουργούν πνευματικά οδυνηρούς κραδασμούς πάνω μας!
Στα μέτρα προστασίας ενάντια στη βασκανία περιλαμβάνονται διαφόρων ειδών φυλαχτά, όπως

  • το χέρι της Φατιμά
  • το πέταλο αλόγου
  • ο σταυρός
  • τα «ματάκια»
  • πολύτιμοι λίθοι κ.ά.

Και ανάμεσα στα συμπτώματα που έχει το κακό μάτι είναι η τάση για εμετό και διάρροια η έντονη εφίδρωση ο πονοκέφαλος η βαθιά θλίψη ή ο τρόμος ενώ μακροπρόθεσμα συνοδεύεται από οικονομικές απώλειες αποτυχία‍ οικογενειακή διχόνοια κ.ά. Για να αποφύγεις το μάτιασμα, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη.

Τοποθέτησε τον στην πόρτα του σπιτιού ή της επιχείρησής σου για να απομακρύνεις την αρνητικότητα και τα κακά πνεύματα. Εναλλακτικά, μια πρέζα αποξηραμένου βοτάνου σε ένα μικρό υφασμάτινο σακουλάκι πάνω από την πόρτα της εισόδου θα αποκρούσει το κακό μάτι.

0 0 Ψήφοι
Αξιολόγηση
Λάβετε ειδοποιήσεις για σχόλια
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια