You dont have javascript enabled! Please enable it! Καλοκαιράκι και Feng shui. - Μαντείον

Στο feng-shui, οι υψηλές θερµοκρασίες και η έντονη ηλιοφάνεια του καλοκαιριού συνδέονται µε την καυτή ενέργεια του Γιανγκ.

Από τη θετική πλευρά, αυτό µας κάνει να θέλουµε να κοινωνικοποιηθούµε και να προσθέσουµε πάθος στη ζωή µας. Αλλά η υπερβολική ζέστη µπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσµα, κάνοντάς µας να νιώθουµε κουρασµένοι, ανυπόµονοι, και απλά ηλιοκαµένοι.

Το καλοκαίρι λοιπόν, σύµφωνα µε το feng-shui συνδέεται µε το στοιχείο της φωτιάς. Μας φέρνει πολύ ζεστασιά, νιώθουµε αυτοπεποίθηση και έχουµε έντονη τάση δηµιουργικότητας. Για να ισορροπήσουµε την ενέργεια, καλό θα είναι να µειώσουµε αυτή την ένταση, προσθέτοντας κάποια στοιχεία που φέρνουν αρµονία.

Για να εξισορροπήσετε αυτήν την ισχυρή ενέργεια του yang, σύμφωνα με το feng-shui θα πρέπει για το καλοκαίρι να επενδύσετε στην δροσιά του σπιτιού και του γραφείου σας προσθέτοντας την αντισταθµιστική ενέργεια yin. Για παράδειγµα, ένας απλός τρόπος για να προσθέσετε το yin στο σπίτι σας, είναι ένα ελαφρύτερο πάπλωµα στο κρεβάτι σας.

Ακολουθούν µερικές καλοκαιρινές συµβουλές για την εξισορρόπηση των ενεργειών yin και yang του καλοκαιριού:

Εάν τα χρώµατα της διακόσµησής σας στο σπίτι είναι ζεστά, όπως κόκκινα, µωβ και πορτοκάλι, ισορροπήστε τα µε ελαφρύτερες πινελιές µπλε του πάγου ή ανοιχτό πράσινο για µαξιλάρια διακοσµητικά ή τραπεζοµάντιλα και χαρτοπετσέτες για ένα χαλαρωτικό και δροσερό αποτέλεσµα.

Η σκληρή ενέργεια ενός ανεµιστήρα οροφής που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το κρεβάτι σας, µπορεί να προκαλέσει πόνο ή ασθένεια. Για να εξισορροπήσετε αυτό το αποτέλεσµα, κρεµάστε έναν κρύσταλλο από την αλυσίδα έλξης.

Ένας καλός καθαρισµός του σπιτιού είναι το καλύτερο. Αποµακρύνουµε ότι έχει συσσωρευτεί και δεν µας χρειάζεται και τακτοποιούµε στην θέση τους στοίβες ασιδέρωτων ρούχων, που ίσως έχουν µαζευτεί. Αυτό σαν αρχή θα σας γεµίσει ένα θετικό συναίσθηµα, αφού το σπίτι µας είναι το καταφύγιο µας για ξεκούραση.

H βεράντα σας θεωρείται µέρος του σπιτιού σας στο Φενγκ Σούι, οπότε επιλέξτε έπιπλα εξωτερικού χώρου υψηλής ποιότητας και διατηρήστε τα καθαρά και σε καλή κατάσταση όλο το καλοκαίρι. Επίσης γεµίζοντας τη βεράντα µε φυλλώδη φυτά, τη μετατρέπε σε όαση δροσιάς. Όταν ποτίζετε τα φυτά, η µμυρωδιά της βρεγμένης γης γης εξισορροπεί το στοιχείο της φωτιάς.

Πριν φύγετε από το γραφείο σας για καλοκαιρινές διακοπές, πετάξτε από το συρτάρι γραφείου σας τα πράγµατα που δεν µπορούν να χρησιμοποιηθούν, συµπεριλαµβανοµένων και όλων αυτών των στεγνωµένων στυλών, µολυβιών µε φθαρµένες γόµες και λυγισµένων συνδετήρων.

Όταν πηγαίνετε για διακοπές, το άδειο σπίτι σας γίνεται παθητικό και µπορεί να αντλήσει αρνητικές ενέργειες, όπως διαρρήκτες. Για να το εξισορροπήσετε, ρυθμίστε τους χρονοδιακόπτες για να ανάβουν κάποια φώτα και ακόµη και ένα ραδιόφωνο σε έναν σταθµό συνοµιλίας για να δημιουργήσετε ενεργή ενέργεια γιανγκ στο σπίτι.

Το σώµα µας και η υγεία µας χρειάζονται ελαφριά και δροσερά γεύματα, φρούτα, σαλάτες, κοτόπουλο-ψάρι και φυσικά, όποτε µπορούµε και το επιτρέπουν οι συνθήκες ένα µπανάκι στη θάλασσα είναι ότι καλύτερο.

0 0 Ψήφοι
Αξιολόγηση
Λάβετε ειδοποιήσεις για σχόλια
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια