You dont have javascript enabled! Please enable it! Φενγκ Σούι: Αυτό Είναι το Πιο Κατάλληλο Χρώμα για Κάθε Δωμάτιο στο Σπίτι - Μαντείον

Σύμφωνα με το φενγκ σούι υπάρχει μια απόχρωση που είναι ιδανική για να διακοσμείτε χώρους κοινωνικοποίησης, όπως είναι το καθιστικό.

Το πορτοκαλί χρώμα χρησιμοποιείται πολύ για καλό φενγκ σούι και κυρίως όταν θέλουμε να φέρουμε το στοιχείο της φωτιάς σε ένα δωμάτιο, κάτι που ενισχύει την κοινωνικότητα και την οικογενειακή ζωή.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη φιλοσοφία το στοιχείο της φωτιάς μπαίνει στην καρδιά του σπιτιού, δηλαδή στο καθιστικό. Σε αυτό το δωμάτιο η οικογένεια έρχεται πιο κοντά και περνάει τον χρόνο της μαζί. Προσέξτε να βάλετε πορτοκαλί λεπτομέρειες στον χώρο σας αλλά μην το παρακάνετε γιατί κανείς δεν πρέπει να παίζει με τη φωτιά. Ένα δωμάτιο με μπόλικα χρώματα της φωτιάς θα δημιουργήσει εντάσεις και φασαρίες στην οικογένεια.

Τέτοια χρώματα είναι το κόκκινο, το πορτοκαλί, το μοβ, το ροζ και το κίτρινο αλλά και οι αποχρώσεις τους όπως κοραλί, μανταρινί, φούξια και άλλα. Το πορτοκαλί χρώμα ενισχύει την κοινωνικότητα σε ένα σπίτι και δημιουργεί τις κατάλληλες προυποθέσεις για όμορφες συζητήσεις και ωραίες στιγμές με φίλους και οικογένεια.

Το πορτοκαλί είναι ένα χρώμα που δίνει παιχνιδιάρικη διάθεση σε ένα δωμάτιο αλλά επίσης αποτελεί και καλό φενγκ σούι.

Σύμφωνα με τους κανόνες του φενγκ σούι πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πορτοκαλί στους εξής χώρους του σπιτιού:

Νότια, νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά Στα νότια θα ενισχυθεί η φήμη σας, στα νοτιοδυτικά θα τα πάτε καλά σε θέματα αγάπης και γάμου και στα βορειοανατολικά θα ενισχυθεί η πνευματική ανάπτυξη.

Κέντρο Στο κέντρο του σπιτιού (δηλαδή συνήθως στο καθιστικό) το πορτοκαλί χρώμα βοηθάει πολύ, καθώς η φωτιά σε αυτό το σημείο του σπιτιού ενεργοποιεί ένα από τα άλλα στοιχεία, αυτό της γης.

Το πορτοκαλί σε μεγάλη ποσότητα στον λάθος χώρο μπορεί να δημιουργήσει οικογενειακά προβλήματα. Σε μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες, όμως, και στους σωστούς χώρους θα κάνει πολύ καλό στις σχέσεις σας.

Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το έντονο πορτοκαλί σε μεγάλες επιφάνειες στις εξής περιοχές:

Δυτικά, βορειοδυτικά, ανατολικά, νοτιοανατολικά Στα δυτικά ενισχύονται τα παιδιά και η δημιουργικότητα, στα βορειοδυτικά βελτιώνονται η καλοσύνη και η ευλογία-ευγνωμοσύνη που νοιώθουμε, στα ανατολικά στηρίεται η υγεία και η οικογένεια, ενώ τέλος στα νοτιοανατολικά θα δείτε σημαντική βελτίωση στα χρήματα και την αφθονία.

Για να καταλάβετε καλύτερα τις αρχές με τις οποίες λειτουργεί το φενγκ σούι δείτε το εξής παράδειγμα: Το κύριο στοιχείο των δυτικών χώρων είναι το μέταλλο. Η φωτιά όμως λιώνει το μέταλλο άρα σε αυτές τις περιοχές δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε στη διακόσμησή σας μεγάλη ποσότητα χρωμάτων της φωτιάς. Το ίδιο ισχύει και με τις ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές που έχουν σαν στοιχείο το ξύλο. Και εκεί δεν θα πρέπει να βάλετε μπόλικο πορτοκαλί ή άλλα χρώματα της φωτιάς γιατί η φωτιά καίει το ξύλο.

Έτσι λοιπόν, σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να αποφύγετε τα έντονα πορτοκαλί σε μεγάλες επιφάνειες. Μπορείτε ωστόσο να βάλετε ένα βάζο σε πορτοκαλί χρώμα ή μερικά κεράκια. Το πορτοκαλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης στην τραπεζαρία, την κουζίνα ή σε δωμάτια που παίζουν τα παιδιά σας. Το χρώμα αυτό ενισχύει πολύ την οικογενειακή ατμόσφαιρα, το παιχνίδι και τη διασκέδαση.

Το πορτοκαλί χρώμα φέρνει την οικογένεια πιο κοντά ενώ ενισχύει και την κοινωνικότητα.

0 0 Ψήφοι
Αξιολόγηση
Λάβετε ειδοποιήσεις για σχόλια
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια