You dont have javascript enabled! Please enable it! Τα πάντα για τον Υδροχόο - Μαντείον

Οι Υδροχόοι είναι συνήθως χαμηλών τόνων και ήρεμοι, αλλά από μια άλλη πλευρά μπορούν να είναι εκκεντρικοί και δραστήριοι. Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις, είναι βαθιά στοχαστές και άνθρωποι του πνεύματος που τους αρέσει να βοηθούν τους άλλους. Είναι σε θέση να δουν τα πράγματα χωρίς προκαταλήψεις, και μπορούν εύκολα να λύσουν προβλήματα δικά τους ή άλλων.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

υδροχοος χαρακτηριστικα

Στοιχείο: Αέρας

Ποιότητα: Σταθερό ζώδιο

Χρώμα: Ανοιχτό μπλε, Ασημί, Μαύρο

Ημέρα: Σάββατο

Κυβερνήτης: Ουρανός, Κρόνος

Μεγαλύτερη συμβατότητα: Λέων, Τοξότης

Τυχεροί αριθμοί: 5, 9, 14, 24, 32

Ημερομηνίες γέννησης: 20 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου

Πλεονεκτήματα του Υδροχόου: Προοδευτικοί, Ανεξάρτητοι, Πνευματώδεις, Έξυπνοι, Ανθρωπιστές, Εφευρετικοί, Πρωτότυποι
Αδυναμίες του Υδροχόου: Πεισματάρηδες, Σαρκαστικοί, Επαναστατικοί, Δεν συμβιβάζονται, Υπερβολικά ευαίσθητοι, Αυτοαπομόνωση.

Του αρέσει: Διασκέδαση με φίλους, Να βοηθά τους άλλους, Να αγωνίζεται για έναν σκοπό, Πνευματική συζήτηση, Καλός ακροατής
Δεν του αρέσει: Περιορισμός, Ψεύτικες υποσχέσεις, Μοναξιά, Βαρετές καταστάσεις, Διαφωνίες.

Ο χαρακτήρας του Υδροχόου

Παρόλο που μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στο περιβάλλον τους, οι Υδροχόοι έχουν μια βαθιά ανάγκη να παραμείνουν μόνοι τους και μακριά από τα πάντα, προκειμένου να ανακτήσουν δυνάμεις. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κάτω από το ζώδιο του Υδροχόου, βλέπουν τον κόσμο ως έναν τόπο γεμάτο δυνατότητες.

Ως προσωπικότητα, ο Υδροχόος είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητος. Αν προσπαθήσεις να τον περιορίσεις ή να του επιβάλεις όρια, θα φύγει τρέχοντας. Χρειάζονται τη μοναξιά, επειδή έτσι νοιώθουν ελεύθεροι. Η ανεξαρτησία δεν είναι μια απλή επιθυμία για αυτούς, είναι αναγκαία για την ψυχική τους ηρεμία.

Οι Υδροχόοι είναι ζώδιο του Αέρα, και ως εκ τούτου, χρησιμοποιούν το μυαλό τους σε κάθε ευκαιρία. Εάν δεν υπάρχει πνευματική διέγερση, βαριούνται και στερούνται κίνητρο για να επιτύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου, ο Ουρανός έχει έναν διστακτικό, απότομο και μερικές φορές επιθετικό χαρακτήρα, αλλά είναι αυτός που δίνει οραματισμό στον Υδροχόο. Γι αυτό οι Υδροχόοι είναι σε θέση να αντιληφθούν το μέλλον και ξέρουν ακριβώς τι θέλουν να κάνουν πέντε ή δέκα χρόνια από τώρα.

Ο Ουρανός τους έδωσε επίσης τη δύναμη της γρήγορης και εύκολης μεταμόρφωσης, έτσι είναι γνωστές ως στοχαστές, προοδευτικοί και ανθρωπιστές. Αισθάνονται καλά σε μια ομάδα ή μια κοινότητα, και προσπαθούν συνεχώς να προστατέψουν άλλους ανθρώπους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Υδροχόο είναι να νιώσει την αίσθηση ότι είναι περιορισμένος. Λόγω της επιθυμίας για ελευθερία και ισότητα για όλους, θα προσπαθήσει πάντα να εξασφαλίσει την ελευθερία του λόγου και της κίνησης. Οι  Υδροχόοι έχουν τη φήμη ότι είναι ψυχρά άτομα, αλλά αυτό είναι μόνο ο αμυντικός μηχανισμός τους ενάντια στην πρόωρη οικειότητα. Όταν εμπιστεύονται τους άλλους εκφράζουν τα συναισθήματά τους χωρίς φόβο και δημιουργούν εξαιρετικές σχέσεις και φιλίες.

Ο Υδροχόος και η φιλία

Ο Υδροχόος από τη φύση του είναι ευπρόσιτος και κοινωνικός και εύκολα τείνει χέρι φιλίας, μην περιμένοντας αντάλλαγμα. Ένα από τα βασικά κίνητρά του για να αγαπήσει τους άλλους είναι να αισθάνεται ότι θα τους βοηθήσει. Είναι ένας εξαιρετικός σύμβουλος που θέλει να αισθάνεται ότι συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των φίλων του, προσφέροντας τους πολύτιμες συμβουλές. Γεμίζει από ευτυχία, όταν βλέπει τους φίλους του να περνούν καλά. Του αρέσει να κάνει τους άλλους να γελούν και να διασκεδάζει μαζί τους.

Μερικοί, εκ πρώτης όψεως, θα τον χαρακτηρίσουν ψυχρό και απαθή, αλλά αυτό είναι μόνο η εξωτερική εμφάνιση. Έχει την ανάγκη να διατηρεί τον έλεγχο των συναισθημάτων του τον κάνει μερικές φορές να φαίνεται απόμακρος, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Κάτω από την προστατευτική μάσκα του Υδροχόου, κρύβεται μια υπέρμετρη ευαισθησία που τον κάνει να είναι ένας ευγενικός, καλός και πιστός φίλος. Απλά, χρειάζεται το χρόνο του για να εκφράσει αυτά που νιώθει.

Κατά το μεγαλύτερο μέρος, οι φιλίες του βασίζονται σε πνευματικές αναζητήσεις. Αναζητά την πνευματική επαφή και του αρέσει να ανταλλάσσει απόψεις σχετικά με ψυχολογία, ιστορία, φιλοσοφία, και άλλες ενδιαφέρουσες επιστημονικές ή τεχνολογικές συζητήσεις. Αν έχετε την ικανότητα να μοιράζεστε ιδέες μαζί του, θα γίνει ο πιο στενός φίλος σας.

Από τους φίλους του περιμένει πίστη, υποστήριξη και να έχουν ανοικτό πνεύμα. Πρέπει να αισθάνεται ότι βασίζεται στις δικές του δυνάμεις και μισεί κάθε είδους κριτική.

Ο Υδροχόος και η Εργασία

Στους Υδροχόους αρέσει να κάνουν χρήσιμα πράγματα στη ζωή τους. Αν το συνδυάσουν με τον εκπληκτικό τρόπο που έχουν να επικοινωνούν με τους ανθρώπους, γίνονται άριστοι πολιτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί ή ψυχολόγοι. Διαθέτουν προοδευτική σκέψη και είναι φοβεροί στο να διαμορφώνουν νέες ιδεολογίες και θεωρίες. Οποιοδήποτε είδος έρευνας είναι κατάλληλο για έναν Υδροχόο. Αν αποφασίσει να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό κόσμο, το αδύνατο σημείο του είναι η έλειψη προσοχής στη λεπτομέρεια. Του αρέσουν οι μεγάλες ιδέες και τα φιλόδοξα σχέδια, είναι σε θέση να τα υλοποιήσει, αλλά οι ανιαρές, καθημερινές κι επαναλαμβανόμενες λεπτομέρειες, τον κάνουν να χρονοτριβεί. Ο Υδροχόος χρειάζεται απαραιτήτως γραμματέα.

Αν συνεργάζεστε μαζί του, θα διαπιστώσετε ότι ο Υδροχόος γενικά θέλει να είναι μπροστά από την εποχή του. Είναι καινοτόμος και φτιαγμένος για τεχνολογία. Εμπιστευτείτε τον σε θέματα που έχουν να κάνουν με τους υπολογιστές σας, με την εκπαίδευση άλλων στην πληροφορική, με έρευνα και ανάπτυξη ή απλά αναθέστε του να συλλέγει στοιχεία και δεδομένα. Είναι ανοιχτόμυαλος και περιεκτικός, και θα τρέξει να βοηθήσει οποιονδήποτε έχει την ανάγκη του. Είναι ο μόνος που θα καταφέρει να ενώσει μία ομάδα από αταίριαστους ανθρώπους. Εκείνο που θα πρέπει να προσέξετε όμως είναι ότι το μυαλό του Υδροχόου αποσπάται εύκολα, εκτός αν απασχολείται με κάτι συναρπαστικό. Συνεπώς, μην τολμήσετε ποτέ να τον υποχρεώσετε να προσαρμοστεί σε μια ρουτίνα.

Η Ιδιοσυγκρασία ενός Υδροχόου

Οι Υδροχόοι τείνουν να είναι επαναστάτες, μόνο και μόνο για να περάσει το δικό τους. Το πείσμα τους άλλωστε, είναι αυτό που προκαλεί και την αποτυχία τους, θα συνεχίσουν να κάνουν κάτι με τον δικό τους τρόπο, ακόμα κι αν έχει αποδειχτεί ότι είναι λάθος. Είναι πολύ έξυπνοι άνθρωποι και παρόλο που αντιλαμβάνονται το λάθος, θα συνεχίσουν να το κάνουν για να περάσει το δικό τους. Είναι πολύ σταθεροί στις απόψεις τους και πεισματάρηδες, όταν προσπαθήσει κάποιος να τους αντιμετωπίσει. Όμως, παρά το πείσμα και τις αμετακίνητες απόψεις τους, δε θα προσπαθήσουν ποτέ να επιβάλουν τις ιδέες τους στους άλλους. Έχουν απόλυτο σεβασμό στις διαφορές του κάθε ανθρώπου.

Ο Υδροχόος κατά βάθος

Οι Υδροχόοι ψάχνουν διαρκώς τη σοφία, είναι πολύ παρατηρητικοί και μπορούν να συλλέξουν τις πληροφορίες τους αντικειμενικά, αφού τα συναισθήματά τους δεν μπαίνουν εμπόδιο. Φαίνονται να είναι υπεράνω και όταν μιλούν, λένε την αλήθεια. Ορισμένες φορές σοκάρουν ή πονάνε τα λόγια τους, γιατί αδιαφορούν για τα αισθήματα των άλλων, αλλά δεν το κάνουν επίτηδες, απλά λένε τα πράγματα με το όνομά τους και οι συναισθηματισμοί δε θολώνουν τις αποφάσεις τους. Είναι πολύ αποκομμένοι από συναισθήματα. Αυτό δε σημαίνει ότι οι Υδροχόοι είναι αναίσθητοι, απλά δεν εμπιστεύονται τα συναισθήματά τους. Ως αποτέλεσμα, αν κάποιος δεν συμφωνεί με τις ιδέες τους, οι Υδροχόοι το παίρνουν προσωπικά, χωρίς βέβαια να το φέρουν σαν βάρος, αφού καθοδηγούνται πάντα από τη λογική. Ορισμένες φορές αναρωτιούνται τι είναι αυτό που τους διαφεύγει στη ζωή, επειδή δεν αισθάνονται όπως οι περισσότεροι. Αυτό βέβαια δεν τους εμποδίζει στο να δημιουργούν προσωπικές σχέσεις, έχουν αυτή την ικανότητα, αλλά το πρόσωπο με το οποίο θα εμπλακούν, θα παρατηρεί πάντα μία απόσταση. Ο Υδροχόος έχει τόσες πολλές ερωτήσεις στο μυαλό του, που μερικές φορές αμφισβητεί την ίδια την ύπαρξή του. Αναρωτιέται αν αυτό που κάνει είναι χρήσιμο, θέλει οι άλλοι να τον αναγνωρίζουν και να τον εκτιμούν. Αυτό οφείλεται στις ανασφάλειές του, που τον κάνουν να αναρωτιέται αν οι άλλοι τον δέχονται γι’ αυτό που είναι. Φυσικά αυτό δεν βγαίνει ποτέ στην επιφάνεια, άλλωστε ένας Υδροχόος γνωρίζει κατά βάθος ότι είναι ξεχωριστός.

Ο Υδροχόος με λίγα λόγια

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο των οραματιστών, της αντισυμβατικότητας και της πνευματικής ανεξαρτησίας. Είναι οι άνθρωποι που θα παρεκκλίνουν από το πλήθος, για να ακολουθήσουν τον δρόμο τους. Βρίσκονται πάντα σε πνευματική διέγερση, συνεχώς ανακαλύπτουν κάτι καινούργιο, διαμορφώνουν νέες απόψεις και ταξιδεύουν πεισματικά με τον δικό τους τρόπο, ανεξάρτητα με το τι πιστεύουν οι άλλοι.

Ο Υδροχόος είναι γεμάτος παράδοξα, τον ενδιαφέρει το άλλο άκρο του φάσματος και, ενώ απολαμβάνει τη μοναξιά, καταφέρνει να είναι ιδιαίτερα κοινωνικός. Του αρέσει να ζει και στις δυο πλευρές, να βλέπει και τις δύο όψεις ενός νομίσματος, καθώς διαμορφώνει νέες ιδέες, με την προοδευτική του σκέψη και το δραστήριο μυαλό του. Ακολουθεί την πολιτική του “ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν”, όπου όλοι μπορούν ελεύθερα να είναι ο εαυτός τους. Δεν κρίνει ποτέ τους άλλους, γιατί ως ανθρώπινα όντα είναι όλοι ίσοι και δικαιούνται να έχουν τη γνώμη τους. Διαθέτει την ικανότητα του λόγου και είναι πολύ πνευματώδης. Παρατηρεί τους ανθρώπους και μαθαίνει πώς να αλληλοεπιδρά μαζί τους, μέσα από την παρατήρηση.

Ταυτόχρονα, οι Υδροχόοι μπορούν εύκολα να επηρεάσουν τους άλλους, δικαιολογώντας οτιδήποτε κάνουν ή σκέφτονται. Ως εκ τούτου, μπορούν να χειριστούν οποιαδήποτε προσωπικότητα και να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε κατάσταση. Τους αρέσουν οι αλλαγές, γιατί η βαρεμάρα είναι ο εχθρός τους. Οτιδήποτε νέο, αποτελεί μια ευκαιρία για τους Υδροχόους. Μπορούν να φανούν σαν ειδικοί, ακόμη και σε θέματα που δεν γνωρίζουν και είναι πολύ καλοί στο να διογκώνουν την σπουδαιότητά τους. Αισθάνονται ότι τους αξίζει, γιατί η εκκεντρικότητά τους, τους κάνει μοναδικούς.

Αν είσαστε συμβατικοί άνθρωποι, καλό θα είναι να προσέξετε, γιατί ο Υδροχόος θέλει να σοκάρει και να αποκλίνει από τον κανόνα, αυτός είναι ο τρόπος που ζει. Διασκεδάζει πειράζοντας τους βαρετούς. Είναι ο εύκολος στόχος για λεκτική εξάσκηση, δεν το κάνει για κακό, αλλά συχνά μπορεί να παρεξηγηθεί. Στην πραγματικότητα, δεν θα έβλαπτε κανέναν από πρόθεση, τρέφει σεβασμό για όλους, παρόλο που αυτό δεν είναι προφανές στους πιο συναισθηματικούς τύπους ανθρώπων.

0 0 Ψήφοι
Αξιολόγηση
Λάβετε ειδοποιήσεις για σχόλια
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια