You dont have javascript enabled! Please enable it! Κλειδί - Ερμηνεία Ονείρου - Μαντείον

Το κλειδί στα όνειρα έχει διττή σημασία. Έτσι, η ερμηνεία του ως ονειρικού συμβόλου εξαρτάται από τον ρόλο τον οποίο επιτελεί μέσα στο όνειρο. Με άλλα λόγια, έχει σημασία αν κάτι ξεκλειδώνεται ή όχι. Πολύ απλοϊκά θα μπορούσαμε να πούμε ότι το κλειδί αποτελεί το σύμβολο της επιτυχίας, καθώς ξεκλειδώνει αυτό το οποίο είναι κλειδωμένο. Κάτι τέτοιο ωστόσο αντικατοπτρίζει τη μισή αλήθεια, καθώς παραβλέπουμε κάτι ιδιαίτερα ουσιώδες και σημαντικό : ότι δηλαδή το κλειδί μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο διαφορετικούς τρόπους, είτε για να ξεκλειδώσει είτε για να κλειδώσει κάτι.

Το κλειδί μπορούμε να το θεωρήσουμε ως το μέσον για κάτι καινούργιο.

Αν δεις στον ύπνο σου κλειδιά, προβλέπονται αναπάντεχες αλλαγές.

Αν δώσουμε το κλειδί σε άλλον τότε σημαίνει ότι έχουμε παραιτηθεί από τον έλεγχο κάποια κατάστασης ή ευθύνης.

Αν τα κλειδιά χαθούν, ανεπιθύμητες περιπέτειες θα σε κουράσουν.

Το να βρεις κλειδιά σημαίνει γαλήνη οικογενειακή και καλή τροπή των πραγμάτων για τις επιχειρήσεις σου. Σπασμένα κλειδιά, στο όνειρο, προλέγουν χωρισμό από ζήλια ή θάνατο.

Για μια νέα γυναίκα που θα δει ότι ξεκλειδώνει μια πόρτα με κλειδί, προβλέπεται νέος εραστής που θα του έχει εμπιστοσύνη. Αν είδε πως κλείδωσε την πόρτα με κλειδί, σημαίνει επιτυχία στην εκλογή συζύγου. Αν δει ότι έδωσε τα κλειδιά της αλλού, σημαίνει ότι θα αστοχήσει στην κρίση της και με απερίσκεπτες συζητήσεις θα βλάψει την υπόληψή της.

Γενικά λοιπόν μιλώντας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε σε θέση να προσβλέπουμε σε επιτυχίες, όταν ξεκλειδώνεται κάτι και αυτό το οποίο προκύπτει ως αποτέλεσμα έχει θετική αύρα. Στην αντίθετη περίπτωση, αν το αποτέλεσμα μας φοβίζει ή μας ενοχλεί, ενέργεια δική μας ή κάποιου άλλου θα φέρει στο μέλλον δυσκολίες.

Από την άλλη πλευρά αν κλειδωνόμαστε από κάτι το οποίο μας φοβίζει, θα βρούμε τον τρόπο να προστατέψουμε τον εαυτό μας. Αν πάλι από το κλείδωμα αποκλείουμε τον εαυτό μας από κάτι θετικό, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι με τις πράξεις μας εμποδίζουμε κάτι καλό να συμβεί.

Αν κρατάμε κλειδιά πάρα πολλά μπορούμε να περιμένουμε απόκτηση αγαθών υλικών ή πνευματικών, τόσων όσων τα κλειδιά που κρατάμε.

Σπασμένο κλειδί μόνο του ‘η στην κλειδαριά σπασμένο προμηνύει πως καταστάσεις θα εμποδίσουν τον δρόμο μας προς την επιτυχία. Η ίδια ερμηνεία δίνεται και στην περίπτωση που το κλειδί είναι χαμένο.

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε ένα κλειδί πασπαρτού αναφέρεται σε παλιά συναισθήματα ή αναμνήσεις, που έχουμε αποθηκεύσει ή έχουμε κλειδώσει μέσα μας.

Αν βρίσκουμε ένα κλειδί, τα προβλήματα τα οποία εμποδίζουν την εξέλιξή μας, θα λυθούν.

Αν δείτε πως προσπαθείτε να ανοίξετε μια πόρτα αλλά δεν ανοίγει, φανερώνει απιστίες εκ μέρους του συντρόφου σας που θα αποκαλυφθούν.

Αν τέλος, ξεκλειδώνετε μια πόρτα που οδηγεί σε μια κρεβατοκάμαρα στην οποία σας περιμένει άτομο του αντίθετου φύλου, προμηνύεται γάμος.


Αλφαβητάρι ονειροκρίτη

ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ
0 0 Ψήφοι
Αξιολόγηση
Λάβετε ειδοποιήσεις για σχόλια
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια