You dont have javascript enabled! Please enable it! Αυγομαντεία - Μια εκπληκτική πρόβλεψη - Μαντείον


Τι είναι η Αυγομαντεία;

Η Αυγομαντεία είναι μια θεϊκή τέχνη που συνίσταται στην πρόβλεψη του μέλλοντος εξετάζοντας ένα αυγό.
Σύμφωνα με τον μύθο, αυτή η μορφή μαντείας δημιουργήθηκε από τον Ορφέα, έναν από τους πιο δημοφιλείς και ρομαντικούς ήρωες της ελληνικής μυθολογίας.
Ο Ορφέας ήταν προικισμένος με μια καλλιτεχνική αίσθηση που δεν ήταν συνηθισμένη και που θα μπορούσε να γοητεύσει κάθε άνθρωπο που θα τον άκουγε με τη λύρα του. Αλλά τα ταλέντα του ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καθώς θεωρήθηκε μάγος και συγκεκριμένα μάγος με μυστηριώδεις δυνάμεις.
Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο μύθος τον συνδέει με την Αυγομαντεία. Αυτή η προγονική θρησκευτική πρακτική έχει εξελιχθεί πολύ από την ημέρα που είδε το φως του ήλιου.
Πράγματι, πριν από αρκετούς αιώνες, ο Αυγομάντης-το άτομο που ασκεί την Αυγομαντεία χρησιμοποίησε τα αυγά, τα χαρακτηριστικά τους και τις μορφές ως εργαλεία.

Σήμερα, οι Αυγομάντεις χρησιμοποιούν κυρίως το ασπράδι για να κάνουν τις προβλέψεις τους.

Αναλυτικότερα, ένας Αυγομάντης σπάει ένα αυγό ή ένα ασπράδι αυγού σε ένα ποτήρι νερό. Στη συνέχεια περιμένει μερικές ώρες για να δημιουργηθούν τα σχήματα και έπειτα ερμηνεύει αυτά τα σχήματα που έχουν δημιουργηθεί κυρίως στο ασπράδι.
Ο κρόκος του αυγού αντιπροσωπεύει το άτομο για το οποίο διαβάζετε (ή τον εαυτό σας) και ο κρόκος μπορεί να διαβαστεί όμοια με ένα κερί ή με φύλλα τσαγιού. Εάν ο κρόκος σπάσει τότε ο Αυγομάντης πετάει το αυγό και το νερό και ξεκινάει τη διαδικασία από την αρχή.
Μια σκωτσέζικη παραλλαγή καθορίζει ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί το πρώτο αυγό ενός πουλερικού καθώς και καθαρό νερό πηγής. Η μαντεία με ένα ωμό αυγό θεωρείται από τους πιο αξιόπιστους τρόπους για τον προσδιορισμό της μοίρας.

5 4 Ψήφοι
Αξιολόγηση
Λάβετε ειδοποιήσεις για σχόλια
Ειδοποίηση για
2 Σχόλια
Νεότερα
Παλαιότερα Οι περισσότεροι ψήφοι
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

 😍